Vintertid og kreativitet

Her, hvor året går på hæld, er det tid for lidt refleksioner.

Alle er enige om, at 2020 er et mærkeligt år. Jeg har arbejdet hjemmefra det meste af tiden og er pt hjemsendt til 28 februar 2021. Meget af tiden er blevet tilbragt på Falster i sommerhuset. Jeg har vænnet mig til virtuelle møder og til en arbejdsrytme, der desværre er langt mindre aktiv end når jeg skal på kontoret. Derfor har det været nødvendigt at indlægge daglige gåture, fordi transport til arbejdet er minimeret fra 18 km til 10 meter og fordi bevægelser i løbet af dagen ikke indeholder ture til en kollegas kontor eller en tur til printerrummet 20 meter fra kontoret.

Her i december har jeg samtidig erfaret at hvis jeg ikke kommer udenfor i lyset, så lurer en vinterdepression lige om hjørnet. Jeg har tilbragt det meste af december på Falster og da der stort set ikke var solskinstimer de første 14 dage, blev dagen indpakket i nærmest tusmørke. Skydækket var så massivt, at man slet ikke fik fornemmelse for, hvor på himlen solen befandt sig og det påvirkede mig. Så jeg har erfaret, at hvis jeg ikke kan fornemme solens gang på himlen, så må jeg aktivt sætte ind på andre fronter for at få lys. Hvis der har en snert af hul i skydækket, så er jeg styrtet udenfor og har gået en tur. Selv ti minutters fornemmelse af solen har været en fornøjelse.

Hele året har lært mig en masse om mig selv. Jeg ved godt, at jeg trives i mit eget selskab, så jeg er ikke bange for at være alene på Falster. Jeg har samtidig erfaret, at jeg er enorm videbegærlig – under nedlukninger og minimal social aktivitet har jeg suget til mig fra internettet. Jeg har fulgt utallige kreative kurser og lært en masse nyt. Jeg er blevet klogere på nye tegne- og maleteknikker,  har lært om dynamikken bag de sociale medier, lært om hjemmesider, om at tænke mere struktureret som kunstner og meget andet. Jeg har desuden erfaret at nethandel er en drøm – vores lokale købmand har haft besøg af mig mange gange, hvor jeg har hentet pakker.

Jeg har desuden erfaret, at der altid dukker nye ting op. Jeg mistede to gode udstillingsmuligheder i løbet af året pga. Corona, men så dukkede andre muligheder op, idet Galleri Matthies kontaktede mig for at høre, om jeg ville udstille hos dem og i sommer blev jeg jeg inviteret med til et kreativt sommermarked. Jeg ser dog frem til, at nogle af de aflyste udstillinger i år bliver realiseret næste år.

Den mindre sociale aktivitet i 2020 gør ,at jeg værdsætter alt samvær med venner, familie og bekendte desto mere – de gode minder kan adskilles og varmer, når jeg tænker tilbage på hyggelige stunder. Jeg er desuden taknemmelig for, at familie og venner er gået udenom coronasmitten indtil videre og at dem, som jeg kender, der har været smittede, har klaret sig igennem. Så med håbet om et bedre 2021 ønskes alle et godt nytår.

 

 

 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.