Kunstnerlivet er en rutschebane

Påsken 2021 tilbringer jeg på Falster. Danmark er fortsat under delvis nedlukning, men man vænner sig til at arbejde hjemmefra, ikke kunne besøge cafeer og restauranter for andet end takeaway og ikke gå til frisør.

Efter hel nedlukning og forsamlingsforbud over 5 personer, blev der åbnet lidt op for et par uger siden. Butikker med indgang fra gaden har kunnet åbne, mens storcentre holder lukket. Forsamlingsforbuddet er oppe på 10 og udendørs idrætsaktiviteter kan samle maks 25 personer. Efter påske kommer der yderligere lempelser, hvis smittetallene går den den rette vej og det tyder de på.

Jeg har arbejdet på et maleri til temaudstillingen med kunstnersammenslutningen K21. Temaet er “vinter” og igen er formatet 60×60 cm og udstillingsstedet er Rødovre Bibliotek. Vi skulle udstille i april måned, men da biblioteket ikke vidste, hvornår de måtte åbne og under hvilke former, er udstillingen udskudt indtil videre. I stedet ser vi i det mindste frem til novemberudstillingen på Rødovre Bibliotek og da dette er K21´s vinterudstilling, vil de fleste malerier malet til Temaudstillingen sikkert bruges.

Derudover er der netop kommet glædelige nyheder, idet Åbne Atelierdøre Guldborgsund 2021 ser ud til at blive en realitet. Så anden weekend i august (14-15. august 2021) bliver der igen kunstudstilling rundt omkring i Guldborgsund Kommune og jeg slår sommerhusdørene op og holder Åbent Atelier. Desuden kommer der en jubilæumsudstilling, idet det er 10. år for Åbne Atelierdøre Guldborgsund.   Denne udstilling afholdes på Galleri Matthies, så jeg føler mig hjemme i velkendte rammer. Jubilæumsudstillingen er ikke tidsfastsat endnu. Men det orienterer jeg om, når jeg ved noget mere.

Da jeg er voldsomt hungrende for at holde udstillinger, møde kunstinteresserede, snakke kunst og forhåbentligt sælge mine malerier, holdt jeg i starten af påsken en lille udendørs pop-udstilling. Der var desværre kun en dag med vindstille lunt vejr, men jeg fandt ud af, at vores nye læhegn er glimrende til at hænge malerier på. Så dette blev en slags generalprøve for de Åbne Atelierdøre i august, hvor jeg krydser fingre for sol og vindstille vejr. Og jeg blev som minimum bekræftet i, hvor hyggeligt det er at holde udstillinger i hjemmet. Jeg glæder mig.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.