Feed on
Posts
Comments

Der er et par landskabsmalere, der inspirerer mig. De er primært amerikanske og bor i områder med storslået natur.

Tim Gagnon kommer fra nordlige Maine, USA og bor i et område med store skove og lange øde landeveje. Han maler den barske natur og er fantastisk til skylandskaber.

Så har vi en anden Tim, nemlig Tim Packer fra Canada. Han maler koloristiske motiver fra de store skove og vandområder, der er omkring ham.

En tredje maler, der inspirerer mig, er Stephen Quiller, som bor i Colorado og har bjergområder lige uden for sit atelier. Han er også meget farverig i sin fortolkning af naturen.

Nu kan man sige meget om København, men storslået natur er måske ikke det første udtryk, jeg ville bruge. Derfor kan jeg jo godt blive lidt misundelig på de malere, som inspirerer mig og tænke ”øv, de har så spændende motiver at male, men jeg bor hverken i Canada, Maine eller Colorado og jeg vil ikke male motiver fra steder, jeg ikke har været”! Og her er det så det privilegerede kommer ind … for jeg har jo mange af de samme motiver at male fra Norge og Kroatien. For sommerferien i år er holdt i Norge og siden vi havde bilferie har vi været i syd, og på tværs fra vest til øst. Vi har været i skærgård, på fjeldet og ved fjorde og i dybe dale. Vi har ikke været på bilferie i Norge i et par år, og jeg kan mærke, at fordi jeg maler mere nu end for år tilbage, observerer jeg naturen meget mere nu. Jeg lægger mærke til farvenuancer, rytmen i landskabet, kontraster mellem lyst og mørkt og mellem klare og afdæmpede farver. Jeg føler, at jeg har et ekstra sansegear og det gør dels naturoplevelsen meget mere intens, dels inspirerer det til at male det, jeg ser. Her er lidt indtryk fra turen.

Undervejs på ferien har jeg haft skitsebog med og noterer mig detaljer og ideer til motiver. Jeg har akvarelfarver med og kan lave hurtige skitser og farvestudier. Det er ikke blevet til så meget maleri, som jeg gerne ville, men ferien er jo primært for at besøge venner og så er det svært at melde, at i dag vil jeg male og ikke være social. Da jeg er A-menneske, står jeg dog tidligere op end de fleste og derfor har jeg ofte en time eller to for mig selv om morgenen og den bruges i det kreative hjørne.

Jeg er derfor ved at planlægge efterårets malerier og praktiske ting ved udstillinger m.m. Lige for døren er Åbne Atelierdøre Guldborgsund, som løber af stablen 11-12. august. Jeg udstiller vanen tro i vores sommerhus og det er to hyggelige dage, hvor besøgende kommer i en jævn strøm og vi får en hyggelig snak om mine malerier og hvad der inspirerer mig.

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: