Feed on
Posts
Comments

Sidder på vores altan i Kroatien og skuer over havet. Et smukt syn, som giver ro i sjælen og dermed tid til refleksion. Mine skitsebøger og diverse farvepaletter er med mig og det er blevet til lidt skitser, når tiden tillader det. Denne blog handler meget om farver og vil være temmelig nørdet, så nu er læseren advaret.

Skitser og farver
Siden jeg var på kursus i Barcelona, har jeg skitset en del. Jeg lærte på kurset at akvarelfarver til skitser godt må være bløde, så man hurtigt får masser af farve på penslen. Derfor er mine russiske Skt. Petersburg meget gode, idet de er blandet med honning og derved blødere end andre farver. Jeg har ikke brudt mig om farverne, fordi farverne netop leverer meget farve til penslen og derfor bruges hurtigt. Til mere langsommelige akvarelarbejder er mine andre typer af farver fint, men hurtige skitser i “marken” kræver honning! Jeg har derfor suppleret min Skt. Petersburg 24-farvers palet med ekstra farver, idet der rent faktisk er plads til 36 farver.

Her er jeg igang med at finde de farver, der skal være i min store palet

Så nu har jeg fået mig en stor palet med alle mulige nuancer af forskellige farver, som jeg kan bruge, når pladsen tillader det. Derudover er det vigtigt at have de mindre paletter, hvis udstyret ikke må fylde for meget. Jeg har testet en del af den store palet og lavet en stor farvemiks-oversigt. Jeg har ikke krydset alle farver med hinanden, idet det ville give 36 x 36 mulige kombinationer. Så jeg har kun taget 28 x 11 farvemiks!

Paletten indeholder “kun” 34 farver indtil videre

Farveskema med 308 farvemiks

Og det gav god indsigt – for mange nuancer er så tæt på hinanden og derved ved jeg, at jeg sagtens kan nøjes med de 12 farver, jeg primært bruger. Folk undrer sig over, hvorfor jeg bruger så meget tid på at mikse farver, men jeg synes det giver meget lærdom om, hvordan en bestemt nuance fremkommer og derudover er det perfekt at mikse farver, når man ikke er i humør til at lave noget mere konkret. Og jeg synes også farvemiks er pæne at se på, så de glæder mig, mens jeg laver dem!

Her er lidt skitser fra de seneste par uger:

Man laver selvfølgelig en skitse over sine farver i paletten

Lubiner og forår i Sverige

Vores sommerhus

En rejsepalet fra Winsor & Newton, som dog ikke er så god til meget hurtige skitser

Øvelser i at male mennesker m.m.

Udsigt fra altanen i Kroatien

Ved Risika stranden på Krk

Udstilling og kunstmarked
Som nævnt i nyhedsbloggen fra marts har jeg udstillet på Nysted Bibliotek i maj måned og udstiller pt. og indtil august i Greve Erhvervscenter. Derudover har jeg været til Kunst på Tingstedet (det årlige kunstmarked grundlovsdag) i Valby. Jeg udstillede ikke, idet jeg allerede havde rigtig mange mindre malerier (som ville egne sig til udendørs markedsudstilling) hængende i Greve. Så jeg var blot besøgende på kunstmarkedet, men vil se om jeg ikke kan få udstillet der næste år.

Udstillingslokalet på Nysted Bibliotek (undervejs med ophængning)

Vejret var perfekt til en markedsdag i kunstens tegn.

Årets kunstner blev Gabriela Strøm

Undervisning
Sidst, men ikke mindst er jeg igang med at tænke undervisningsmateriale. Der findes så meget nyttig viden om farver, komposition, perspektiv m.m. som alle maleinteresserede burde få glæde af. Men meget er på engelsk og det kan jeg se, er en barriere for mange. Jeg har to undervisningssessioner i støbeskeen i efteråret, så jeg må igang med at strukturere min viden til undervisningsbrug.

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: